31 Дек

НОВОГОДИШНА ПРОСЛАВА

Традиционално во пресрет на новогодишните празници, Деловниот систем АДИНГ организираше предновогодишна прослава за своите вработени. Настанот се одржа на ден 29.12.2010 година во пријатната атмосфе...

Повеќе
25 Дек

Организирана презентација на University American College во Скопје

Во рамките на предметот „Детали во Архитектурата“ во студиската програма од III година на Факултетот за Архитектура и Дизајн на University American College во Скопје, беше организирана кр...

Повеќе
19 Ное

Соработка со научни институции

На ден 18.11.2009. на покана на студентите од “Машински Факултет“ Скопје од департманот “Индустриско инженерство и менаџмент“, АДИНГ изврши презентација на тема “Мотивац...

Повеќе
18 Ное

Одбележан денот на дрвото

Како дел од националната акција “Ден на дрвото - засади ја својата иднина“ во деловниот систем “Адинг“ денеска беа посадени неколку садници. Во “Адинг“ беа насаден...

Повеќе
28 Окт

Кадровски промени

Од 01.11.2009. извршени се повеќе кадровски промени во секторот за техничка примена и институт и тоа:За директор на секторот е поставен дипл.град.инж. Александар Белев, a како главен водечки менаџер ...

Повеќе
21 Окт

40 Години АДИНГ

АДИНГ оваа година слави 40-години постоење. Официјалната прослава се случи на 14.10.2009 во хотел Белви, Охрид, во рамките на 13-тиот Меѓународен симпозиум на Друштвото на градежни конструктори наМак...

Повеќе
20 Окт

Саем за градежништво во Црна Гора (Будва)

Како компанија присутна во 13 земји во светот, постојано се трудиме да бидеме присутни на сите поголеми случувања. Во текот на месец септември АДИНГ беше присутен на саемот за градежништво во Црна Го...

Повеќе
7 Окт

Нови производи

Со цел да ги задоволиме широките потреби и најновите технолошки барања на нашите клиенти, развојно - истражувачкиот тим на АДИНГ во своите лаборатории успешно тестираше и промовираше неколку нови про...

Повеќе
6 Јул

Работна посета во Тирана, Р. Албанија

На ден 24-ти Јуни 2009 дел од инженерски тим на нашата компанија од секторот за Техничка примена и пласман со институт, беше во работна посета на соседна Р.Албанија. Патувањето беше извршено со цел д...

Повеќе
11 Јун

40-ти Адингов ден и свечено отварање на Деловниот Центар Адинг

Во петокот на 29.05.2009 Адинг одбележа 40 години од своето постоење. Прославата се одржа во кругот на новоотворениот Деловен Центар Адинг, кој токму во оваа прилика, беше и официјално пушт...

Повеќе
8 Јун

Награди

Адинг АД, традиционално по 8 – ми пат на Градежниот и Архитектонскиот факултет во Скопје, доделува награди за најдобро изработена дипломска работа – блиска на дејноста на компанијата. Ов...

Повеќе
28 Мај

Свечено отварање на фабриката во Перник, Р. Бугарија

Во понеделник на 25.05.2009 г. во градот Перник, Р.Бугарија официјално беше пуштена во употреба новата Адингова фабрика за производство на дел од нашата производна програма - адитиви за бетони и малт...

Повеќе
26 Мај

Годишното собрание на АДИНГ

На 14 мај 2009 се одржа годишното собрание на АДИНГ. Воедно тоа беше и изборно собрание на кое се избра нов Надзорен одбор, а поради истекот на мандатот на претходниот состав. Акционерите ги избраа:...

Повеќе
22 Мај

Нов производен погон на АДИНГ во градот Перник, Р. Бугарија

На ден 25.05.2009 година во 11:00 часот (локално време), свечено ќе биде отворен нов производен погон на АДИНГ во градот Перник, Р. Бугарија. Во новиот погон ќе произведуваме дел од нашата производна...

Повеќе
22 Мај

Работна посета на соседна Р. Албанија

Во периодот од 7 - 9 Мај 2009 дел од инженерски тим на нашата компанија од секторот за Техничка примена и пласман со институт, беше во работна посета на соседна Р.Албанија. Поконкретно, пред присутн...

Повеќе
12 Мај

Собрание на акционери

Почитувани,Ве известуваме дека на ден 14.05.2009 (четврток) во 14:00 часот, во административната зграда на АДИНГ АД, Скопје, ќе се одржи редовното годишно собрание на акционери....

Повеќе
28 Апр

АДИНГ АД на Саемот за градежништво во Белград, Р.Србија (SEEBBE)

По традиционалното учество на АДИНГ АД на Саемот за градежништво во Белград, Р.Србија (SEEBBE), претставувањето на својата производна програма, како и одбележувањето на 40-те години од своето постоењ...

Повеќе
15 Апр

Саем за градежништво во Белград, Р. Србија (SEEBBE)

Почитувани,Официјално Ве покануваме да го посетите Адинговиот штанд на претстојниот Саем за градежништво во Белград, Р.Србија (SEEBBE). Овде нашата компанија традиционално ја претставува својата широ...

Повеќе
10 Апр

Презентација на Државниот Универзитет во Тетово

На ден 09.04.2009 беше одржана презентација на производната програма на АДИНГ пред студентите од трета година на Градежниот и Архитектонскиот факултет при универзитетот во Тетово. Средбата беше одржа...

Повеќе
3 Апр

Нови производи

Перманентно истражувајќи и експериментирајќи врз основа на најновите трендови во градежништвото, нашите луѓе ги создадоа следниве пет производи: Антикорозин - БР Суперфлуид - 21К Суперфлуид - 21...

Повеќе
2 Апр

Распределба на дивиденда

Се повикуваат сите акционери на АДИНГ АД, кои имаат право на дивиденда за 2007 (согласно дивидендниот календар) да се јават во финансовата служба на друштвото и да достават своја трансакциска сметка,...

Повеќе
21 Фев

Средба на дистрибутери во Р. Бугарија

Адинг АД, Скопје организираше работна средба за своите дистрибутери од Р.Бугарија во периодот од 05.02 до 07.02 во хотел „Гранит” – Охрид. Во првата фаза од работниот дел беше разгл...

Повеќе
20 Фев

БАУ – 2009, Минхен, Р. Германија

Инженерски тим од целиот Деловен Систем Адинг беа во посета на една од најголемите саемски манифестации БАУ – 2009, која традиционално се одржува во Минхен, Р. Германија на секои две години. Е...

Повеќе
19 Фев

Предновогодишна забава на Секторот за технички пласман и примена со институт

На ден 23.12.08, Секторот за Технички Пласман и Примена со Институт ја одржа својата традиционална предновогодишна забава. Со присуството на речиси сите поканети гости, соработници, партнери и клиент...

Повеќе
18 Фев

Прераспределување и промени во деловниот систем

 У.О. на Адинг АД, Скопје донесе одлука за прераспределување и промени во деловниот систем и тоа: Досегашниот Извршен директор на финансово – комерцијалниот сектор, дипл.економ. Николов Д...

Повеќе
17 Фев

Златен медал за квалитет

На 24 – от меѓународен саем за Градежништво кој се одржа во Нови Сад, Р.Србија од 4 до 8 ноември 2008 година, Адинг АД, Скопје, преку својата афилијација Адинг Д.О.О. - Белград, се претстави со...

Повеќе
16 Фев

Средба на Адингови дистрибутери од странските пазари

Во периодот од 12.11. до 14.11. 2008 година во хотел „Гранит” – Охрид, се одржа традиционалната „Средба на Адингови дистрибутери од странските пазари“. Гостите и домаќин...

Повеќе
15 Фев

Нови производи

Адинг ја збогати својата производна програма со 3 нови производи: Хидрофоб Хидромал флекс 1 Бетофин ...

Повеќе
13 Фев

Оглас

Се издава отворен складишен простор со површина од 8.000 m2 на ул. Новоселски пат бб, западна индустриска зона, општина Ѓорче Петров. Отворениот склад е ограден со метална ограда, осветлен и располаг...

Повеќе
12 Фев

Промоции

Од 30.06.2008 поголем дел од производната програма на Адинг, од групата на адитиви за бетонски и малтери се здобија со сертификат за квалитет за ознака .Со овој документ се потврд...

Повеќе
11 Фев

39-ти Адингов ден

На 30 мај, традиционално беше одбележан Адинговиот ден и 39 години од основањето на компанијата. Во рамките на прославата, им беа доделени јубилејни награди и признанија на вработените со наполнет ра...

Повеќе
10 Фев

Промоции

АДИНГ АД - Скопје , како досегашен партнер на PLEXIPAVE ( www.plexipave.com ), освен за Р. Македонија и Р. Казахстан, го доби правото на ексклузивно претставништво и за терит...

Повеќе
9 Фев

Награди

Адинг АД, традиционално по 7–ми пат на Градежниот и Архитектонскиот факултет, доделува награди за најдобро изработена дипломска работа – блиска на дејноста на компанијата. Оваа година наг...

Повеќе
7 Фев

ЈАВЕН ПОВИК

 До акционерите на Деловен систем АДИНГ АД за производство, примена и пласман на хемиски материјали за градежништво и инженеринг работи, Скопје, Новоселски пат бр.11 (1409) .  Кликнете на ...

Повеќе
6 Фев

Промоции

Заштеди 1€ на м³ бетон со примена на ФЛУИДИНГ. Адинг на 22 Април во кругот на фабриката во Скопје, направи презентација на производот – пластификатор за бетон ФЛУИДИНГ, пред 90% од п...

Повеќе
5 Фев

Промоции

Пуштен во продажба новиот производ АДИНГКОЛОР – полудисперзна боја за ентериери. Овој производ го одликуваат три позначајни карактеристики: КВАЛИТЕТ: бојата е со голема густина – па мо...

Повеќе
4 Фев

Награда

АДИНГ АД ја доби втората награда за Општествена Одговорност - Македонски оскар, со плакета од областа на Екологијата и Одржливиот Развој од Германската Влада. Од 75 фирми кои конкурираа на...

Повеќе
3 Фев

ИНВЕСТИЦИИ

На 24.10.2007 год. АДИНГ АД Скопје го зголеми основниот капитал на сопствената фирма АДИНГ Бугарија ЕООД со седиште во Перник, Р. Бугарија.Капиталот е зголемен од претхо...

Повеќе
1 Фев

Промоции

На ден 15.06. (недела) во рамките на прославата „5 години - Хубо маркет“, Aдинг ја промовираше својата производна програма заедно со уште неколку компании, пред поголем број на посетители...

Повеќе