10 Дек

Премиерот Груевски на посета во Адинг

На ден 10.12.2010 нашата компанија ја посети премиерот на Република Македонија, г-дин Никола Груевски, министерот за економија г-дин Фатмир Бесими, заменик министерот за труд и социјала г-дин Спире Р...

Повеќе
24 Ное

Кружни трки во Скопје 2010

Под покровителство на Град Скопје, а во организација на АКК „Примо АВЈ“ од Скопје, минатава недела (21.11.2010), кај Скопскиот саем и пред Македонската радио телевизија, се одржи 6-та по ...

Повеќе
22 Ное

Ден на дрво

Во шестата акција за раззеленување на Македонија, во дворот на „Адинг“ организирано беа засадени 6 нови садници. 5 од дрвцата насадени од вработените , симболично ги претставуваат ќерките...

Повеќе
30 Сеп

Јадрански саем за градежништво

Во периодот од 22.09.2010 до 26.09.2010, традиционално, Адинг заедно со нашите претставници за Црна Гора, “Ѓуришиќ и Кум”, беше дел од Јадранскиот саем за градежништво кој се одржува по 3...

Повеќе
18 Авг

Активности на пазарот во Казахстан

Ве информираме дека АДИНГ склучи договор за работа на проектот „Автопат - Тараз” кој е дел од меѓународниот транзитен коридор „Западна Европа – Западна Кина”. Станува зб...

Повеќе
27 Јул

Адинг - најеколошка компанија

Градот Скопје ги одбра најдобрите во традиционалниот градски конкурс за избор на најеколошка компанија, најголем придонес во областа на заштитата на животната средина, најубаво уреден двор, за најуба...

Повеќе
13 Јул

Инвест-А нова веб страна

Почитувани,Ве известуваме дека Инвест А, членка на Деловниот Систем АДИНГ, ја пушти во употреба својата веб страница. Сите референтни објекти, актуелности и информации се достапни на www.investa...

Повеќе
5 Јул

Бугарска верзија на веб страницата на Адинг

Почитувани, Ве известуваме дека од 30.06.2010 во функција е ставена и бугарската верзија на веб страницата на Адинг. Официјално може да пристапите директно на www.ading.eu. Сите информации, технички...

Повеќе
3 Јун

41-в Адингов ден

Во петокот на 28-ми мај 2010, се одбележа 41-от Адингов ден. Свеченоста се одржа во кругот на фабриката со сите вработени од Деловниот систем Адинг. Tрадиционално како и секоја година на вработените ...

Повеќе
2 Јун

Награда за 0пштествена одговорност

Во рамките на Корпоративно управување во компаниите, годинава Центарот за Институционален Развој (ЦИРА) издаде повик за номинирање за награди за лидер на општествена одговорност за 2009-та година. Н...

Повеќе
5 Мај

Собрание на акционери 2010

Почитувани,Ве известуваме дека на ден 14.05.2010 (петок) во 14:00 часот, во административната зграда на АДИНГ АД, Скопје, ќе се одржи редовното годишно собрание на акционери.За подетални информации и...

Повеќе
19 Апр

Саем Белград 2010

Во периодот од 13-ти до 17-ти април 2010, Адинг традиционално беше дел од Саемот за градежништво во Белград (SEEBBE). Нашите претставници ја презентираа Адинговата производна програма пред поголем бр...

Повеќе
7 Апр

Саем за Градежништво во Белград SEEBBE 2010

Почитувани, Официјално Ве покануваме да го посетите штандот на АДИНГ на претстојниот Саем за градежништво во Белград. Меѓународниот саем за градежништво оваа година се одржува по 36-ти пат. Повелет...

Повеќе
30 Мар

Ден на дрво 2010

Како дел од националната акција “Ден на дрвото - засади ја својата иднина“ во деловниот систем “Адинг“ денеска беа посадени три садници. 3-те дрвца кои беа посадени од страна...

Повеќе
22 Фев

Деловен систем АДИНГ на Саем за градежништво

Почитувани,Официјално Ве покануваме да го посетите штандот на Деловниот Систем АДИНГ на претстојниот Саем за градежништво во Скопје.Адинг ќе се претстави со својата широка производна програма, а ќе б...

Повеќе
4 Фев

Сезонска акција

Во текот на целиот месец Февруари, АДИНГ организира голема продажна акција за производот ХИДРОЗИМ со нови и намалени цени за сите пакувања, па така: пакување во кг. цена ден./кг. 1,5/1 ...

Повеќе