19 Дек

ЗАВРШЕН ГОДИШЕН СОСТАНОК НА ГРУПАЦИЈАТА АДИНГ ЗА 2018-та ГОДИНА

На 15.12.2018 година се одржа редовниот годишен завршен состанок на групацијата Адинг. Пред членовите на Управниот и Надзорниот одбор, беше детално презентирана работата на службите на АДИНГ, како и...

Повеќе
16 Ное

Предавање на тема: "Изложеност на АБ конструкции во современите урбани средини и сообраќајната инфраструктура, европски норми и практики за заштита на бетонските конструкции"

На 15.11.2018 г. АДИНГ во соработка со Комората на овластени архитекти и овластени инженери на Р. Македонија во просториите на Комората одржа стручно предавање на тема "Изложеност на АБ конструкции в...

Повеќе
15 Ное

Соработка за научно-истражувачки цели помеѓу Градежен Факултет и ИЗИИС, двете членки на УКИМ, Скопје и АДИНГ АД, Скопје

На ден 14.11.2018 потпишавме договор за соработка на научно - истражувачки проект: ЗАЈАКНУВАЊЕ ЅИДАРИЈА СО КОНСТРУКТИВНО ПРЕФУГИРАЊЕ - СТРЕП Ова е продолжување на низата долгогодишни меѓусебни проек...

Повеќе
22 Јун

16-та ЕВРОПСКА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ЗЕМЈОТРЕСНО ИНЖЕНЕРСТВО

Годинава во периодот од 18 до 21 Јуни, Солун беше град домаќин на 16-тата Европска Конференција за Земјотресно Инженерство. Адинг беше претставен од еден од нашите водечки менаџери за примена, м-р Б...

Повеќе
12 Јун

АДИНГ СО ПОДДРШКА ЗА 16. ПОДУНАВСКО-ЕВРОПСКА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ГЕОТЕХНИЧКО ИНЖЕНЕРСТВО

Годинава нашата земја ја имаше честа да биде домаќин на 16. Подунавско-европска конференција за геотехничко инженерство на тема „Геотехнички хазарди и ризици: искуства и пракса“. На наст...

Повеќе
5 Јун

49-ТИ АДИНГОВ РОДЕНДЕН – ФАМИЛИЈАРЕН ДЕН ЗА ВРАБОТЕНИТЕ

Вообичаено на крај на месец Мај, го прославуваме роденденот на Адинг, а годинава настанот се одржа на 30-ти Мај, денот кога е основана компанијата во 1969 година.Попладневните часови од овој ден...

Повеќе
7 Мај

Тимот на Адинг на Скопски Маратон 2018

14-от Виз Ер Скопски маратон се одржа на 06.05.2018 во Скопје, а на истиот учествуваа над 10.000 маратонци од 58 земји од светот.Годинава – најбројни до сега на Скопскиот маратон. 14 од на...

Повеќе
16 Апр

Јавен повик за годишно собрание на акционери 2018

До акционерите на Деловен систем АДИНГ АД за производство, примена и пласман на хемиски материјали за градежништво и инженеринг работи, Скопје, Новоселски пат бр.11 (1409) .Кликнете на линковите за п...

Повеќе