29 Дек

ГОДИШЕН ЗАВРШЕН СОСТАНОК НА ГРУПАЦИЈАТА АДИНГ за 2021 година

На 29.12.2021 се одржа годишниот завршен состанок на групацијата Адинг преку он-лајн конференциска врска. На состанокот присутни беа членовите на Управниот и Надзорниот одбор, менаџерскиот кадар и уп...

Повеќе
6 Дек

АДИНГ НА 15. МЕЃУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА “ИНДИС” 2021

Од 24 до 26 Ноември 2021 г., се одржа 15. Меѓународна научна конференција ИНДИС 2021, во организација на Градежно-Техничкиот факултет во Нови Сад. На конференцијата се објавени над 160 трудови, од ...

Повеќе
30 Ное

АДИНГ БЕЛГРАД ДОБИТНИК НА ПЛАКЕТА ЗА ПРИДОНЕС ВО РАЗВОЈОТ НА КАТЕДРАТА ЗА ГРАДЕЖНИШТВО И ГЕОДЕЗИЈА НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА ТЕХНИЧКИ НАУКИ ВО НОВИ САД

На 23.11.2021 година, Катедрата за градежништво и геодезија на Факултетот за технички науки во Нови Сад, одбележа 50 години од својата прва студиска година.  На свечено...

Повеќе
24 Окт

ПОЧИНА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА УПРАВЕН ОДБОР И ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА АДИНГ, БЛАГОЈА ДОНЧЕВ

На 23.10.2021 почина Благоја Дончев, долгогодишниот Претседател на управен одбор и генерален директор на АДИНГ. Компанијата изгуби пред се` човек, родител и еден од најголемите визионери во нејзи...

Повеќе
16 Сеп

ДОНАЦИЈА ОД АДИНГ НА ООУ ЃОРЃИЈА ПУЛЕВСКИ – СКОПЈЕ, ЗА САНАЦИЈА И ЗАШТИТА НА ЅИДНИ ПОВРШИНИ

Како дел од континуираните општествено одговорни активности на АДИНГ и во годината во која одбележуваме 2 јубилеи на нашите ќерки фирми „30 години Бизнис Центар Адинг“ и „20 години ...

Повеќе
23 Јун

ДОНАЦИЈА ПО ПОВОД ЈУБИЛЕЈОТ 20 ГОДИНИ ИНВЕСТ А, 20 ГОДИНИ ПОСВЕТЕНОСТ НА СПЕЦИФИЧНИ ГРАДЕЖНИ ИЗВЕДБИ И РЕШЕНИЈА

Јубилејната 20-та година на нашата ќерка фирма ИНВЕСТ А, беше повод за уште една донација и продолжување на општествено одговорните практики кои ги негува нашата групација. Во дворот на АКУД Мирче А...

Повеќе
31 Мај

НА 28. МАЈ, ОДБЕЛЕЖАНИ 52 ГОДИНИ АДИНГ

52-риот адингов ден годинава беше одбележан на 2 дена пред официјалниот роденденски датум 30.Maj, кога во 1969 година е основан АДИНГ. Настанот се одржа во фабричкиот двор, во редуцирана форма од воо...

Повеќе
29 Апр

Годишно Собрание на Акционери 2021

На ден 28.04.2021 среда, се одржа Годишното собрание на акционери на АДИНГ АД Скопје. Собранието беше организирано на отворено, во и околу надворешната канцеларија за состаноци во фабричкио...

Повеќе