Image2 Окт 2023

АДИНГ НА „ОТПОРНИ КОНСТРУКЦИИ“ 20-от ЈУБИЛЕЕН СИМПОЗИУМ НА ДГКМ

АДИНГ е долгогодишен поддржувач на Друштвото на Градежни Конструктори на Македонија (ДГКМ), а вклучително и на годинешниот 20-ти јубилеен научен симпозиум во негова организација. Симпозиумот се одржа на 60 годишнината од земјотресот во Скопје под мотото „ОТПОРНИ КОНСТРУКЦИИ“ во периодот 28/29 Септември и беше собиралиште на повеќе од 600 гости од целиот свет.

На првиот ден во попладневната сесија, водечки менаџер Никола Узунов кој е дел од Примена и Продажба говореше на тема: „КВАЛИТЕТЕН БЕТОН, ГАРАНЦИЈА ЗА СИГУРНОСТ И ТРАЈНОСТ НА АРМИРАНО-БЕТОНСКИТЕ КОНСТРУКЦИИ". Го потенцираше значењето на квалитетот на бетонот во градбите со посебен акцент на сеизмички активните подрачја, но и за неговата трајност и потребата од површинска заштита на конструкциите во хемиски агресивните урбани средини.