16 Окт

АДИНГ НА МЕЃУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈA „ПОДЕКС - ПОВЕКС 2023"

Здружение на рударски и геолошки инженери на Република Македонија, традиционално го организираше XIV-то Стручно советување со меѓународно учество од областа на подземната и површинската експлоатација...

Повеќе
13 Окт

АДИНГ СО ПОДДРШКА И УЧЕСТВО НА СТРУЧНИОТ СОБИР ВО НИШ, Р. СРБИЈА НА ТЕМА „НОВ ПРИСТАП ЗА ОЦЕНКА И ВЕРИФИКАЦИЈА НА ПОСТОЈАНОСТА НА ПЕРФОРМАНСИТЕ НА БЕТОНОТ“

На 13.10.2023 во рамки на Градежно-Архитектонскиот Факултет при универзитетот во Ниш, Р.Србија, се одржа стручен собир на тема  „НОВ ПРИСТАП ЗА ОЦЕНКА И ВЕРИФИКАЦИЈА НА ПОСТОЈАНОСТА НА ПЕР...

Повеќе
2 Окт

АДИНГ НА „ОТПОРНИ КОНСТРУКЦИИ“ 20-от ЈУБИЛЕЕН СИМПОЗИУМ НА ДГКМ

АДИНГ е долгогодишен поддржувач на Друштвото на Градежни Конструктори на Македонија (ДГКМ), а вклучително и на годинешниот 20-ти јубилеен научен симпозиум во негова организација. Симпозиумот се одржа...

Повеќе
2 Окт

Тимот на Адинг на Скопски Маратон 2023

19-от Виз Ер Скопски маратон се одржа на 01.10.2023. во Скопје, а на истиот учествуваа над 11.000 маратонци од 53 земји од светот. Годинава бевме најбројни до сега на Скопскиот маратон, 31 од нашите...

Повеќе
26 Јул

ТИМОТ СОСТАВЕН ОД ЕМИЛИЈА СТОЈАНОВ И АНДРЕЈ СТЕФАНОСКИ ОД ГРАДЕЖЕН ФАКУЛТЕТ-СКОПЈЕ И СИМОНА РАДИЧЕВСКА ОД СГГУГС „ЗДРАВКО ЦВЕТКОВСКИ“, ПОБЕДНИК НА НАСТАНОТ БЕТОН.Ск

Денес на 26.Јули точно на 60 годишнината од земјотресот во Скопје добиени се резултатите од натпреварот кој се одржа во рамки на БЕТОН.Ск, настан кој е дел од серијата настани во рамки на Скопск...

Повеќе
12 Јул

„БЕТОН.Ск“ - ЕДУКАТИВНО-СТРУЧЕН НАСТАН ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА БЕТОН

„Не се коцкај со бетон“ е пораката на натпреварот каде пет групи составени од двајца студенти од Градежниот факултет и еден ученик од средното стручно училиште дизајнираа бетон во контрол...

Повеќе
20 Јун

Интервју: Диме Јанчев извршен директор на Институт и Фабрика во Адинг со порака до младите инженери: „Најкраткиот пат и наједноставната формула за успех барајте ги во себе"

Интервју за www.fakulteti.mk со Диме Јанчев, извршен директор на Институт и Фабрика во АДИНГ. Неговата главна порака до младите луѓе, студентите и идните инженери е дека наједноставната формула за на...

Повеќе
16 Јун

АДИНГ НА МЕЃУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО Р.СРБИЈА, „СОВРЕМЕНА ГРАДЕЖНА ПРАКСА 2023“

Друштвото на градежни инженери од Нови Сад традиционално ја организираше меѓународната конференција „Современа градежна пракса 2023“, одржана на 8 и 9 јуни во хотелот „Борковац&ldqu...

Повеќе
31 Мај

54 ГОДИНИ ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ ЗА ГРАДЕЖНАТА И ЦЕМЕНТНАТА ИНДУСТРИЈА

По 54 изминати години можеме да кажеме дека успешно креираме решенија и технологии кои обезбедуваат одржливост за нашите партнери, заедницата и животната средина. По 54 години ние сме тим кој научи б...

Повеќе
29 Мај

ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИ НА АДИНГ АД, СКОПЈЕ

На 26.Мај, се одржа редовното Годишно собрание на акционери за 2023. Од страна на Претседателот на управен одбор и генерален директор Петровски Зоран беше презентиранo и разгледанo работењето за 202...

Повеќе
5 Мај

АДИНГ за новите трендови во цементната и индустријата за производство на бетон, на „Стручно советување во организација на ДИМК, ИМС и Градежен Факултет Белград“ одржано во Р. Србија

На 21.04.2023, во свечената сала на Градежниот Факултет во Белград, се одржа стручно советување на тема: “НОВ ПРИСТАП ВО ОЦЕНУВАЊЕ И ВЕРИФИКАЦИЈА НА ПОСТ...

Повеќе
26 Апр

Повик за редовно годишно собрание на акционери 2023

АДИНГ АД, Скопје најавува редовно Годишно собрание на акционери кое ќе се одржи на 26.05.2023 година, со почеток во 12.00 часот во просториите на седиштето на компанијата на ул. Новоселски пат бр.11 ...

Повеќе
5 Апр

Стручна презентација на Градежен факултет - Скопје

На 03.04.2023 пред апсолвентите на Градежниот факултет во Скопје беше одржана стручна презентација во соработка со Проф. д-р Тодорка Самарџиоска за дел од нашата производна програма.  Темата на...

Повеќе
21 Мар

ВРАБОТУВАМЕ ВО СЕКТОРИТЕ ПРИМЕНА И ПРОДАЖБА И ИНСТИТУТ - ИСТРАЖУВАЊЕ И РАЗВОЈ

Отворени се конкурси за работни позиции во секторите Примена и Продажба и Институт - Истражување и Развој. Станува збор за атрактивни позиции за кои ангажираме исклучиво инженерски кадри, кои нудат м...

Повеќе
16 Мар

АДИНГСТАТИК СИСТЕМ - нови производи во производната програма

Со цел задоволување на барањата на пазарот, воведени се нови производи во производната програма на Адинг во групата Производи за завршна обработка на подови – Епоксидни подни системи. АДИНГС...

Повеќе