Image3 Дек 2015

Акција „Ден на дрвото“ во дворот на Адинг

Како дел од акцијата „Ден на дрвото- засади ја својата иднина“, дворот на Адинг се збогати со 8 нови садници.

Вработените, вклучувајќи ги и ќерките фирми, помогнаа за садење на 8 овошни дрва:

2 круши од видот Pyrus sp.

2 јаболкници од видот Malus sp.

2 вишни од видот Prunus Cerasus

2 црешови дрва од видот Prunus avium

Во прилог фотографии од акцијата: