Image1 Јун 2011

42-ри Адингов ден, 20 години Бизнис Центар Адинг, 10 години Инвест А

Традиционално секоја година на 30-ти мај, го славиме Адинговиот роденден. Годинава по 42 пат. Она што го направи овој настан уште позначаен годинава се два значајни јубилеи на нашите ќерки фирми – 20 години од постоењето на Бизнис Центар Адинг и 10 години постоење на Инвест А.

И годинава беа наградени вработените во деловниот систем со стаж од 10, 20, 25 и 30 години.

Свечено беа пуштени во употреба и новите одделенија во склоп на фабриката –

  1. Одделение за пастозни системи на база на водени дисперзии
  2. Одделение за боени системи на база на растворувачи
  3. Одделение за течни адитиви