Image 3 Kor

Hidroizolimi i nyjeve sanitare

Te hapësirat, të cilat kanë kontakt të drejtpërdrejtë me ujë dhe lagështirë (banja, nyje sanitare, kuzhina) funksionaliteti dhe mirëmbajtja janë...

Më shumë
Image 6 Pri

Hidroizolim të terracës së kalueshme të pullazit dhe ballkonit

Konstruksionet e rrafshëta të pullazeve dhe ballkoneve paraqesin elemente të objektit të cilat janë më së shumti të ekspozuara në ndikesa të jashtm...

Më shumë
Image 26 Nen

Si të mbrohen nga lagështia muret e reja nga guri

Autor: inxhi. i dipl. i ndërtimt Ivanka Qupev Për tu siguruar qëndrueshmëria, funksionaliteti, siguria dhe pamja estetike e elementeve ndërtimore (mure të fasadave, dir...

Më shumë
Image 16 Sht

Sanim i konstruksioneve me beton me armaturë

Autor: Bojan Damçevski, inxh. i dipl, i ndërt. Në kohën e fundit, gjithnjë e më tepër janë të pranishëm problemet e sanimit të elementeve d...

Më shumë
Image 6 Kor

Sisteme epokside dyshemeje

Autor: Aleksandra Petrovska inxhi. dipl. e arkitek   Dysheme epokside janë zgjidhje e pranuara gjerësisht për shtresë përfundimtare të sipërfaqes së d...

Më shumë
Image 9 Pri

Fasadë termo-izoluese – nevojë tejet e madhe e banimit modern

NEVOJA Nevoja për përpunim të mirë termik të objekteve është aktuale në opinion për shkak të efekteve që i ka në kursimin e financave, p...

Më shumë
Image 3 Shk

Renovimi i banjave, kuzhinave dhe tualeteve

Autor: inxh. i dipl, i ndërt. Budimir Spirovski Renovimi i banjave, kuzhinave dhe tualeteve, paraqet ndërhyrje kërkon që të mendohet për përzgjedhje, furnizim dh...

Më shumë
Image 30 Jan

Këshilla: Si të zgjedhni ngjitës përkatës për pllaka?

Autor: inxhi. i dipl. i ndërt. Simonovski Ivanço Probleme më të shpeshta të cilat paraqiten kur bëhet fjalë për sipërfaqe të mbështjella me...

Më shumë
Image 20 Jan

Zgjidhje më e mirë për betonim dimëror

Autor: inxh. i dipl, i ndërt, Nikolla Uzunov Në rastet kur temperatura ambientale ulet më ulët se 5°C, metodat e zakonshme për betonim nuk mund më të aplikoh...

Më shumë